YAKFA College

Deze week begint YAKFA College weer.

YAKFA

“Droom je ervan om de nieuwe Tarantino te worden, maar weet je niet hoe je een camera aan zet? Geen paniek! Young Art organiseert voor de vierde keer het YAKFA College. In vijf avonden leer je de basics van het filmmaken en werk je aan jouw inzending voor de Young Art Korte Film Award 2015. De finalisten van deze filmcompetitie maken kans op prijzen zoals deelname aan het MovieZone Film Festival in het EYE Filminstituut in Amsterdam en 500 euro aan tegoed voor een cursus of materiaalhuur bij Open Studio.

In de collegereeks komen o.a. scenarioschrijven, regie, cameravoering en montage aan bod. Je krijgt les van Wendy van Wilgenburg, een gevierd documentairemaakster. Tussen de colleges door ga je zelfstandig aan de slag, om de volgende les feedback en tips te krijgen op je werk. Na de vijf groepsbijeenkomsten is er de mogelijkheid om een individuele montagesessie te doen in de studio van van Wilgenburg.

De kosten voor het volgen van de cursus bedragen slechts € 50. YAKFA College richt zich op jongeren tussen de 15 en 30 jaar. De eerste vier colleges vinden plaats op 31 maart, 28 april, 26 mei en 23 juni 2015, van 19.30 – 21.30 uur  in het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk. Een vijfde zal op een later moment nog worden ingepland. Na het voltooien van alle kleine meesterwerken wordt er een speciale première-avond georganiseerd, waarbij alle YAKFA College films worden vertoond aan het publiek.

Geef je op voor deze unieke kans via kortefilmaward@youngart.org.”