La Miana Zomercursus 2021 – geannuleerd

La Miana Zomercursus 2021 – geannuleerd

In de zomer van 2021 geef ik wederom met veel plezier de cursus Filmmaken bij La Miana in Spanje.

Op een prachtige locatie in de Pyreneeën kun je een week lang ontspannen, zwemmen, heerlijk eten én leren hoe je een korte film kunt maken. Ik geef deze cursus al jaren en het is elke keer een feest. Er zijn korte documentaires gemaakt, stop-motion animatiefilms, griezelsprookjes, videoclips en nog veel meer. Wil je leren hoe je de camera hanteert, hoe je interviewt, hoe je een filmplan schrijft en uiteindelijk de beelden monteert tot een korte film? Meld je dan nu bij mij aan, er is beperkt plaats.

lacolina2

Data cursus film maken 2021

13 augustus – 20 augustus

Reis
Vliegen op Girona of Barcelona is het makkelijkst, maar ook reizen per auto of trein is goed te doen. Op de website van La Miana staat een routebeschrijving voor het reizen met alle mogelijke voertuigen.
Op zaterdagmiddag 8 augustus kun je opgehaald worden uit het dorp San Jaume de Llierca om de berg op te komen. Op zaterdagochtend 15 augustus word je ’s ochtends (als je dat wilt) met de auto naar het dorp gebracht om de bus naar Girona of Barcelona te nemen. Let op dat je je terugvlucht op zaterdag op de namiddag of in de avond boekt.

Verblijf
We verblijven de hele week op La Miana. Het grote huis waar we slapen is de oude pastorie van de kerk. Het huis heeft voornamelijk tweepersoonskamers. Ruime kamers, waar je goed met behoud van je ‘eigen ruimte’ kunt slapen. In principe deel je met iemand anders een kamer. Dat kan iemand uit onze groep zijn, of uit een van de andere cursussen. Er is een toeslag voor een privékamer van €15 pppn (zie kosten verblijf hieronder).

Eten
Je hoeft een week lang alleen maar te filmen, te brainstormen, monteren, te zwemmen en te ontspannen. Al het eten en drinken wordt voor ons verzorgd. Mocht je allergieën hebben of vegetarisch zijn, dan houdt gastvrouw Eveline daar natuurlijk rekening mee. Wil je dat aan haar doorgeven? Eveline, info@lamiana.nl

Cursus
Als je op 13 augustus aankomt op de berg heb je eerst tijd om te acclimatiseren, de anderen te leren kennen en te genieten van het prachtige uitzicht.  Op zaterdagochtend beginnen we met de cursus. De cursustijden zijn van half tien tot half twee, na de lunch heb je vrije tijd, en op dinsdag ben je de hele dag vrij, om bijvoorbeeld naar het Dali museum te gaan of het mooie stadje Besalu te bezoeken. Op donderdagavond gaat jouw film feestelijk in première tijdens de eindpresentatie, waarin ook de resultaten van de zang- en schildercursus gepresenteerd worden – én we met bubbels met elkaar proosten op een creatieve week.

De cursus
In de filmcursus maak je op een leuke manier kennis met de vele aspecten van het maken van een korte film: hoe je met beeld en geluid een boeiend verhaal kunt vertellen. Onderwerpen kunnen variëren van een korte documentaire, een (zelf)portret, een liefdesdrama, of wat je maar wilt…

Verloop van de cursus
Gedurende de week werk je individueel of in een kleine groep aan een eigen film. Geïnspireerd door de omgeving, muziek of mensen gaan we brainstormen over mogelijke onderwerpen. Het gekozen thema ga je uitdiepen en onderzoeken (research). Op basis hiervan schrijf je een filmplan.

Ondertussen starten we met cameratechnieken; we leren gebruik te maken van verschillende camerastandpunten, van kaders en bewegingen van de camera. Je krijgt aanwijzingen over het opnemen van geluid en hoe je alles verwerkt in de montage.

Vervolgens starten de opnames. Na het spotten van het gedraaide materiaal volgt de ‘finishing touch’: het monteren tot een film. Dit begeleid ik technisch, waarbij je veel tips & tricks leert.

Materialen
Een eigen camera en/of laptop (Mac met FCP) zijn uiteraard zeer welkom, maar niet noodzakelijk.

Ik heb een Full HD Sony PMW-200 Camera met externe microfoon, en neem een MacBookPro mee om te monteren.

Omdat we met kostbare apparatuur werken, is het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk.

Ervaring
Voor deze cursus is geen ervaring nodig.

Cursusbedrag
De filmcursus kost € 275,- inclusief 21% btw (vooraf te voldoen bij mij)

De kosten voor het verblijf vind je op de website van La Miana.
(te voldoen aan Eveline)

Voor vragen over het verblijf of specifieke wensen email Eveline van Bogerijen

Vragen of direct aanmelden? Stuur een mail naar info@wendyvanwilgenburg.nl!

Welkom!

Voorbeeld van een documentaire gemaakt tijdens de cursus 2018: