Cursus Filmmaken in Spanje

Posted on Feb 10, 2018
Cursus Filmmaken in Spanje

Deze zomer geef ik wederom met veel plezier de cursus Filmmaken bij La Colina in Spanje.

Op een prachtige locatie in de Pyreneeën kun je een week lang ontspannen, zwemmen, heerlijk eten én leren hoe je een korte film kunt maken. Ik geef deze cursus al jaren en het is elke keer een feest. Er zijn documentaires gemaakt, stop-motion animatiefilms, griezelsprookjes en nog veel meer. Wil je leren hoe je de camera hanteert, hoe je interviewt, hoe je een filmplan schrijft en uiteindelijk de beelden monteert tot een korte film? Meld je dan nu bij mij aan.

 

lacolina2

Data cursus film maken 2018
•  28 juli – 04 aug.

Begeleiding, informatie en aanmelden bij:
•  Wendy van Wilgenburg  I  
info@wendyvanwilgenburg.nl

De cursus
In deze cursus maak je kennis met de vele aspecten van het maken van een korte film, hoe je met beeld en geluid een boeiend verhaal kunt vertellen. Onderwerpen kunnen variëren van een poëtische natuurfilm op muziek, een (zelf)portret in de breedste zin van het woord tot aan het maken van een korte documentaire.

Verloop van de cursus
Gedurende de week werk je in een kleine groep aan een eigen film. Geïnspireerd door de omgeving, gedichten, popsongs of mensen gaan we brainstormen over mogelijke onderwerpen. Het gekozen thema ga je uitdiepen en onderzoeken (research). Op basis hiervan schrijf je een filmplan.

Ondertussen starten we met cameratechnieken; we leren gebruik te maken van verschillende camerastandpunten, van kaders en bewegingen van de camera. Je krijgt aanwijzingen over het opnemen van geluid en hoe je alles verwerkt in de montage.

Vervolgens starten de opnames. Na het spotten van het gedraaide materiaal volgt de ‘finishing touch’: het monteren tot een film.

Materialen
Een eigen camera en/of laptop (Mac met FCP) zijn uiteraard zeer welkom, maar niet noodzakelijk.

Ik heb een Full HD Sony PMW-200 Camera .

De volgende apparatuur is aanwezig:

    • Camera: Full HD Sony PMW-200
    • Diverse microfoons
    • Computers MacBookPro (1x) met Final Cut Pro – montageprogramma en extern beeldscherm.
    • Eigen HD camera’s zijn zeer welkom

Omdat we met kostbare apparatuur werken is het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk.

Ervaring
Voor deze cursus is geen (computer)ervaring nodig.

Presentatie
De week wordt afgesloten met een feestelijke première van alle korte films gecombineerd met presentaties van de andere cursussen

Combinatie
Tijdens de filmcursus worden er altijd andere cursussen aangeboden.